آموزش نقاشی روی سفال در هنرکده نیوشا

آموزش
آموزش نقاشی روی سفال در هنرکده نیوشا

چکیده : آموزش نقاشی روی سفال در هنرکده نیوشا در این مقاله نحوه ی نقاشی اصولی روی سفال را به ساده ترین شکل ممکن به شما آموزش دادیم تا در کمترین زمان ممکن و با حداقلی ترین وسایل بتوانید کسب و کار خودرا راه اندازی کنید.نقاشی روی سفال یکی از هنرهای عامه پسند و پرطرفدار است که با یادگیری این هنر جذاب متوانید طرحهای متنوع و زیبایی را خلق کنید و حتی از طریق نقاشی کردن روی ظروف سفالی درامد کسب کنید .

طراحی روی سفال

در این مقاله نحوه ی نقاشی اصولی روی سفال را به ساده ترین شکل ممکن به شما آموزش دادیم تا در کمترین زمان ممکن و با حداقلی ترین وسایل بتوانید کسب و کار خودرا راه اندازی کنید.نقاشی روی سفال یکی از هنرهای عامه پسند و پرطرفدار است که با یادگیری این هنر جذاب متوانید طرحهای متنوع و زیبایی را خلق کنید و حتی از طریق نقاشی کردن روی ظروف سفالی درامد کسب کنید .

تاریخچه نقاشی روی سفال

قدمت نقاشی روی سفال به تقریبا چهارهزار سال پیش از میلاد مسیح برمیگردد که طرحهای روی سفال ابتدا بسیار ساده بودند یعنی در حدود نقاشی خط و خطوط روی سفال خام که با گذشت زمان نقاشی ها به نقاشی گل و پرنده و شاخ و برگ ازتقا پیدا کرد.برای کشیدن این طرحها از طبیعت الهام میگرفتند که بعدها هنرمندان نقاشی های خلاقانه تر و مدرنتری را ترسیم کردند.

ابزارهای مناسب نقاشی روی سفال

یک ظرف سفالی

سمباده

رنگ اکرلیک / گواش

چسب چوب

قلم مو

اسپری تثبیت کننده

 

 

نحوه رنگ آمیزی سفال

آماده سازی ظرف

ظرف موردنظر برای نقاشی کردن را انتخاب کنید و با سمباده ی متوسط سطح کار را کامل سمباده بکشید سپس ظرف را با آب بشویید و صبرکنید تا کاملا خشک شود.این مرحله را باید به خوبی و با دقت زیاد انجام دهید چون اگر سطح سفال را به خوبی سمباده نکشید ممکن است هنگام نقاشی کردن ناهمواری ها و فرورفتگی و بیرون آمدگی در سطح سفال وجود داشته باشد و نقاشی را دفرمه و خراب کند . چون معمولا طرحهایی که روی سفال میکشید از اصول خاصی پیروی میکند باید سطح سفال کاملا صاف باشد . 

اگر سفال را بعد از سمباده کشی با آب سرد نشویید ممکن است هنگام رنگامیزی دانه های گرد و غبار با رنگ ترکیب شود و رنگامیزی شما را خراب کند یا اینکه ذرات گردوغبار داخل رنگ مشخص باشد و به مرور روی کار ریزش کند. توجه داشته باشید که هنگام آب کشی سفال صبرکنید تا کامل سفال خشک شود بعد کار را شروع کنید چون در صورت نمدار بودن یا خیس بودن ظرف سفالی رنگ روی سفال را پس میدهد و تثبیت نمیشود .

 

انتقال طرح

برای انتقال طرح میتوانید از روش کاغذ پوستی استفاده کنید . میتوانید طرح را با استفاده از مداد هم به طور مستقیم روی سفال بکشید.یا اینکه با کاربن طرح را انتقال بدهید.روش انتقال طرح روی سفال متنوع است و با خلاقیت خود میتوانید از هرکدام که راحتتر باشد استفاده کنید . روش کاغذ پوستی به این صورت است که طرح مورد نظر را انتخاب میکنید و چاپ کنید البته توجه داشته باشید که سایز طرح با سفالی که میخواهید نقاشی را روی آن بکشید هم اندازه باشد . بعد کاغذ پوستی را روی کاغذی که طرح روی آن کشیده شده است بچسبانید و با مداد طرح را بادقت بکشید .بعد از کشیدن طرح باید کاغذ پوستی را برعکس کنید و در قسمت پشتی کاغذ پوستی نیز همان خط هارا با مداد پررنگ کنید بعد کاغذ پوستی را روی سفال قرار دهید و بار دیگر پررنگ کنید تا طرح روی سفال کشیده شود . 

اگر از روش کاربن برای انتقال طرح استفاده کردید ترجیحا از کاربن زرد استفاده کنید چون قابلیت پوشش با رنگ را دارد اما کاربن های آبی ، مشکی و قرمز ممکن است رنگهایی مثل سفید یا کرم توان پوشش آن را نداشته باشد .طرح را آماده کنید و در قسمتی که میخواهید بکشید کاربن را قرار دهید بعد با چسب کاغذی روی سفال فیکس کنید و طرح را روی کاربن قرار دهید به طوری که تکان نخورد چون اگر تکان دهید ممکن است طرح خراب شود . با مداد تمامی قسمتها را پررنگ کنید بعد کاغذ و کاربن را از روی سفال بردارید میبینید که تصویر موردنظر کامل روی سفال چاپ شده است . 

این کار را میتوانید هم زمانی که سفال رنگامیزی نشده انجام دهید و هم بعد آن چون به راحتی با آب و پاککن پاک میشود و یا با رنگ میتوانید پوشش دهید .

رنگ آمیزی

میتوانید رنگ اکرولیک را با آب رقیق کنید و با قلموی مناسب طرح انتخاب شده را رنگ آمیزی کنید.توجه داشته باشید که رنگهای روشن مثل سفید و زرد و کرمی و… مقداری رنگ پذیری دیرتری نسبت به رنگ های تیره مثل مشکی و سرمه ایی دارند پس لازم است که چندین بار بعد از خشک شدن رنگ، رنگ آمیزی را تکرارکنید.توجه داشته باشید مانی که از رنگهای روشن استفاده میکنید قلموها و دستتان و محل کار تمیز باشد چون این نوع رنگها بسیار سریع کثیف میشوند . اما رنگهای تیره مثل مشکی ، قهوه ای ، سرمه ای ، سبز یشمی و… با یک یا نهایتا دو بار رنگ زدن کامل پوشش داده میشوند و نیاز به حساسیت زیادی ندارند . 

 

نقاشی روی سفال
 

سایت هنرکده نیوشا از بهترین سایت های آموزش ساخت قالب سیلیکونی و اکسسوری سنگی در ایران می باشد. امروزه سایت های آموزشی زیادی همانند سون لرن، فرادرس، سایت هنری، زومیت، هنرکده نیوشا، همیار وردپرس و نی نی سایت هستند که می توان گفت در در تمام حوزهای آموزشی مانند هنری،درسی،آموزش ساخت اکسسوری،آموزش اخت قالب سیلیکونی و سایر موارد آموزشی فعالیت دارند و جزء بهترین ها می باشند. در دوره آموزش جامع هنرکده نیوشا شما عزیزان تمام مهارت های لازم برای تبدیل شدن به یک تولید کننده حرفه ای انواع لوازم تزئینی و قالبهای سیلیکونی دو بعدی و سه بعدی را می آموزید.تمام نکات و روش های لازم را برای ساخت و تولید این وسایل را می آموزید و تبدیل به فرد بسیار حرفه ای و خلاق می شوید که علاوه بر ساخت وسایلی مانند جاکلیدی،تابلوی دکوراتیو و.. می توانید طرح های جدیدی براساس علایق خود بسازید (میتوانید قالب سیلیکون هر چیزی را بسازید و بعد از آن در طرح ها و وسایل تزئینی خود استفاده کنید).انواع لوازم تزئینی مانند جاکلیدی،دیوارکوب،تابلوی دکوراتیو،انواع استندها و انواع گیفت های مراسمات و..که ساخته شده اند با پودر سنگ ترک و قالبهای سیلیکونی بخاطر خاص و شیک بودن و همچنین قیمت مناسبی که این محصولات نسبت به سایر لوازم تزئینی مانند رزین و… دارند میتواند شما را به درآمدهای بسیار بالا برساند اگر به صورت حرفه ای ساخت این وسایل را آموزش دیده باشید.

هنرکده نیوشا
 

منبع: هنرکده نیوشا

پاسخ دهید